Jouw online hypotheekadvies

Veelgestelde vragen

Fiscaal

Banken, verzekeraars en andere in de Wwft aangewezen partijen, waar wij ook onder vallen, zijn verplicht de kopie van jouw identiteitsbewijs nog vijf jaar te bewaren nadat je geen klant meer bent.  

Ja. Maar er wordt dan ook getoetst op de kortere looptijd. De maximale hypotheek is dan vaak veel lager.

Ja. De bank zal aan de hand van de aflossing een nieuw annuïteitenschema opstellen met de daarbij behorende nieuwe bruto hypotheeklast. Of het van de bank mag is afhankelijk van de bankvoorwaarden.

Voor de identificatieplicht uit de Wwft mogen wij jouw BSN niet verwerken. We vragen in het hypotheekaanvraagproces wel kopie van uw identiteitsbewijs met BSN op. Reden is dat banken door fiscale wetgeving wel verplicht zijn jouw BSN te verwerken. Het BSN nummer mag je dus op alle andere documenten doorhalen.

31 december is het meetmoment van de hypotheekschuld. Is er op dat moment een achterstand en deze is op 31 december het jaar erop ingelopen, dan verlies je niet de hypotheekrenteaftrek. Is deze dan niet ingelost, maar er is wel een nieuw aflosschema met de bank afgesproken, dan verlies je de hypotheekrenteaftrek ook niet.

Fiscaal mag de hypotheek, bij aankoop van een nieuwe woning, maximaal 100% van de waarde van de woning zijn. Uitzondering is als je energiebesparende maatregelen neemt. Dan kan je tot 106% van de  woningwaarde lenen.

Hypotheken

Als iemand overlijdt dan zal de bank een verklaring van erfrecht opvragen. 

Werkloosheid en arbeidsongeschiktheid zijn twee risico’s die de betaalbaarheid van jouw hypotheek beïnvloeden. Per persoon verschilt het risico. 

Alleen een hypotheekofferte aanvragen  zonder advies, heet Execution only en dat bieden wij niet aan. 

Scheidingen zijn nr 1 van de problemen bij hypotheekbetalingen, maar helaas niet te verzekeren.

Bij de meeste banken kan je ook rechtstreeks terecht voor vragen over je hypotheek. Tevens hebben de banken vaak een online hypotheekportal.

De overheid heeft bepaald dat alleen annuïteit of lineaire hypotheken met een maximale looptijd van 30 jaar fiscaal voordeel hebben. 

Mogeji

Nee. Een adviesaanvraag voor jouw hypotheekmogelijkheden hoeft niet te betekenen dat je ook verplicht bent een hypotheek aan te vragen. Andersom ben je bij ons wel verplicht eerst een adviesaanvraag te doen voordat je een hypotheekofferte aanvraagt.

Nee. Execution only wil zeggen dat je geen advies krijgt en alles zelf uitzoekt. Bij ons krijg je altijd een hypotheekadvies op basis van jouw aangeleverde gegevens. Dat scheelt uitzoekwerk voor jou en je krijgt een hypotheek die aansluit op jouw persoonlijke situatie en wensen.

Het tarief op de website is voor het advies en eventueel de hypotheekofferte aanvraag. kijk bij kosten naar de kosten voor veel voorkomende aanvullende diensten. 

Omdat we ons alleen richten op starters in loondienst en het werkproces zo efficiënt mogelijk hebben ingericht kunnen we snel en goedkoop werken. Daarnaast hebben we geen hoge bedrijfskosten, investeringen en investeerders.  

Indien één van de aanvragers geen starter is zijn er weer andere fiscale regels en moeten de oude hypotheekgegevens worden meegenomen. Dit kunnen we i.v.m. de complexiteit niet aanbieden.

Ja. het is voor banken al een aantal jaar verboden om met verschillende rentepercentages te werken of alleen voor jou een korting te geven.  De banken moeten de actuele rentepercentages moeten vermelden up hun website.

Een hypotheekaanvraag voor starters en eerste hypotheken vanaf 1 januari 2013 is veel minder complex dan doorstromers en verhogers met “oude regime” hypotheken. Zowel fiscaal gezien als voor de bankvoorwaarden. 

Maximale hypotheek is afhankelijk van o.a. de rente die je uiteindelijke betaald. Deze rente is afhankelijk van verschillende factoren. Online tools kunnen en verkeerd beeld geven wat kan. Ga er dan ook vanuit dat het een indicatie is. In het adviesrapport houden we rekening met de specifieke wensen en de rente die dan voor jouw van toepassing is. Bedragen in het rapport zijn zeer nauwkeurig en kloppen in 99% van de gevallen.

Omdat we je niet persoonlijk spreken, is het belangrijk een juiste inschatting van risico’s te maken. Omdat een werkgever vaak pas na 6 maanden kan beoordelen of iemand echt geschikt is in zijn functie, houden wij deze stelling ook aan.

Uitgangspunten voor ons advies zijn de wensen en de voorwaarden die je stelt aan de bank. Daarna kijken we pas naar de laagste rente. Rente alleen als uitgangspunt nemen zorgt voor verkeerde verwachtingen en mogelijkheden. Wel staan de veel gekozen rentes bij ons op de website.

Wij nemen als inkomen alleen inkomen uit loondienst mee. Uitzondering is een eventueel nabestaandenpensioen.  Extra inkomen uit bijvoorbeeld huurinkomsten of vermogen nemen we niet mee.

Dank voor de aanvraag.

Je ontvangt van ons een email met verdere instructies en uitleg.

× Heb je een vraag? Available on SundayMondayTuesdayWednesdayThursdayFridaySaturday