Jouw online hypotheekadvies

Wat heeft het energielabel voor een effect op de maximale hypotheek in 2024?

Op basis van je inkomen en rente wordt berekend hoeveel hypotheek je kunt krijgen. Afhankelijk van het energielabel kun je een extra bedrag lenen, dat niet wordt getoetst aan je inkomen. Het energielabel bepaalt hoe hoog dit bedrag is en wat er mogelijk is om extra te verduurzamen.

Voor een energielabel G, F of E kan je geen extra bedrag lenen. Wil je deze woning echter verduurzamen, dan kun je €20.000 extra lenen. Dit bedrag wordt in een bouwdepot gehouden.

Bij een energielabel D of C is het mogelijk om €5.000 extra te lenen. Voor verdere verduurzaming van de woning kun je €15.000 extra lenen, ook dit bedrag wordt in een bouwdepot gehouden.

Voor een energielabel B of A kan je €10.000 extra lenen. Wil je de woning nog verder verduurzamen, dan is er nog eens €10.000 extra mogelijk. Dit bedrag wordt in een bouwdepot gehouden.

Bij een energielabel A+ en A++ kan je €20.000 extra lenen. Voor verdere verduurzaming van de woning is €10.000 extra mogelijk. Dit bedrag wordt in een bouwdepot gehouden.

Met een energielabel A+++ kan je €30.000 extra lenen. Voor verdere verduurzaming is nog eens €10.000 extra beschikbaar. Dit bedrag wordt in een bouwdepot gehouden.

Voor een energielabel A++++ kan je €40.000 extra lenen.

Is er ook een energieprestatiecontract afgegeven van minimaal 10 jaar, dan kan je €50.000 extra lenen. Deze woningen zijn niet verder te verduurzamen; extra lenen voor verdere verduurzaming is dan ook niet mogelijk.

 

Dank voor de aanvraag.

Je ontvangt van ons een email met verdere instructies en uitleg.

× Heb je een vraag? Available on SundayMondayTuesdayWednesdayThursdayFridaySaturday